Nye produkter
Nye produkter
Alle nye produkter
De mest anvendte mærker af rustfrit stål

De mest anvendte mærker af rustfrit stål

  Evek GmbH  

 (1911)    (2)    0

  metal

Rustfrit stål er et stærkt og holdbart materiale, der er resistent over for korrosion og sure forhold. I dag bruges dette materiale i vid udstrækning i skibsbygning, til fremstilling af forskellige apparater til kemisk, tekstil-, papir- og olieindustri, til fremstilling af apparater til køkkener, barer, restauranter og til fremstilling af køkkengrej, bestik, opbevaringsbeholdere og andet køkkenredskaber bruger tilbehør.

Rustfrit stål har flere fordele:

  • holdbar, modstandsdygtig over for mekaniske skader;
  • har høje antibakterielle egenskaber og opfylder alle hygiejnestandarder;
  • let at rengøre;
  • 100% genbrug.

Lad os se på de mest populære typer rustfrit stål:

AISI 200 . Kombinationen af et højt mangan- og nitrogenindhold såvel som en tilstrækkelig mængde nikkel giver denne legering fremragende styrke, stivhed ved lave temperaturer og omgivelsestemperatur. Stål i den 200. serie har god oxidationsmodstand, som kan sammenlignes med AISI 301 ved temperaturer op til 800 ° C. Klasse AISI 201 og AISI 202. Dette stål er en relativt billig erstatning for austenitisk krom-nikkelstål i klasserne AISI 321, AISI 304 og andre. Det er optimalt legeret med krom, nikkel, mangan, kobber og nitrogen. Den kemiske sammensætning tilbyder en austenitisk struktur, høj styrke og fremragende duktilitet.

Takket være de nyeste fremstillingsteknikker og en afbalanceret kemisk sammensætning har det austenitiske stål AISI 201 en høj korrosionsbestandighed. Stål kan let deformeres plastisk, kan være dybttrukket og svejset med det samme udstyr som austenitiske standardkrom-nikkeltyper. Anvendelsesområder for AISI 200: fremstilling af knive, køkkenmaskiner, tallerkener, termoflasker, fremstilling af husholdningsapparater: ovne, vaskemaskiner, emhætter, håndvaske, møbelproduktion, fremstilling af kontor- og skabsmøbler, fremstilling af gelændre og hegn.

AISI 304 . Den mest populære rustfri stålkvalitet. Øget efterspørgsel og udbredt brug skyldes dens alsidighed. AISI 304 stål har høj korrosionsbestandighed i aggressive miljøer, høj oxidationsmodstand og fremragende egenskaber ved lave temperaturer. Det er værd at bemærke, at det er modstandsdygtigt over for de negative virkninger af vand (saltvand, frisk og ledningsvand) og sure opløsninger i høje koncentrationer (eddikesyre, maursyre, salpetersyre). AISI 304 rustfrit stål er legeret med nikkel, mangan, kobber og krom, hvilket giver det en austenitisk struktur, øget styrke og modstand i ætsende miljøer.

Rustfrit stål AISI 304 (18 Cr-8 Ni) har fundet bred anvendelse på grund af sin høje oxidationsbestandighed og høje temperaturer: i den kemiske og farmaceutiske industri; inden for fødevare, mælk og bryggeri; inden for medicin (kirurgisk udstyr, hypodermiske nåle); til fremstilling af havudstyr og udstyr til atomskibe; i metalvalsning (rør, vinkler, plader, strimler, hexagon); i olie (filternetværk til brønde) og i minedrift; ved fremstilling af udstyr til arbejde i et kemisk miljø; ved konstruktion af strukturer, for hvilke styrke og lang levetid er vigtig; inden for tekstil- og papirindustrien.

AISI 316 - En forbedret version af AISI 304 med et molybdænindhold, hvor sidstnævnte har væsentlig indflydelse på korrosionsbestandigheden af denne type rustfrit stål. Denne legerings vigtigste tekniske egenskaber ved høje temperaturer er meget højere end for analoge stål uden molybdæn. Omfanget af installation, forarbejdningsudstyr, fødevarebeholdere, kemisk industri. Det bruges aktivt i olie-, gas-, kemisk- og skibsbygningsindustrien.

AISI 316L stål svarende til AISI 316 med meget lavt kulstofindhold. Især velegnet til fremstilling af svejste strukturer. Det har en høj modstand mod intergranulær korrosion og bruges under temperaturforhold op til 450 ° C.

Anvendelsesområder AISI 316L:   Bruges til kemiske apparater, instrumenter, der kommer i kontakt med havvand og atmosfæren; Fremstilling af apparater til udvikling af fotografiske film; i fødevareforarbejdningsanlæg; Spildolietanke.

AISI 316TI . Tilstedeværelsen af titanium (Ti), fem gange carbonindholdet, har en stabiliserende virkning med hensyn til afsætning af chromcarbider (Cr) på overfladen af krystallerne.

Anvendelsesområde lavet af rustfrit stål AISI 316TI : Fremstilling af industrielle systemer til: kemisk industri, fødevareindustri, farmaceutisk industri, papirindustri. Fremstilling af rør, tanke, containere og tanke til: petrokemikalier, fødevareindustri, farmaceutisk industri. Fremstilling af varmevekslere, pumper til varmeenheder.

AISI 310 . Varmebestandigt austenitisk ildfast stål. I et oxiderende medium kan op til 1100 ° C og op til 1000 ° C sædvanligvis anvendes i et reducerende medium, men under alle omstændigheder i en atmosfære, der indeholder mindre end 2 g svovl (S) pr. 1 m3. AISI 310S er en lav-carbon-version af AISI 310 og kan bruges i miljøer, hvor korrosion fra høje temperaturer eller kondensater er mulig.

Områder i rustfrit stål af mærket AISI 310: Fremstilling af systemer til varmebehandling og hydrogenering, en varmeveksler til ovne, fremstilling af døre, stifter, beslag, plantekomponenter til omdannelse af metan, gasrør, forbrændingskamre, fremstilling af varmeelementer og materiale til transportbælter til ovne, udstødningsrør af gasturbiner og motorer.

AISI 321 . Stålegenskaberne skyldes det øgede titanindhold. Korrosionsbestandig og let at svejse. Det kan bruges ved temperaturer fra 400 - 800 ° C. Anvendelse - I den kemiske og olieraffinerende industri til fremstilling af apparater, der er resistente over for høje temperaturer. Stål er efterspurgt efter produktion af sømløse rør, svejseudstyr, rørstik - flanger, T-stykker, bøjninger og overgange.

AISI 410 . Martensitic rustfrit stål. Det har høj slagfasthed, god korrosionsbestandighed og varmemodstand. Det bruges i produkter, der udsættes for mildt aggressive omgivelser (nedbør, vandige opløsninger af salte af organiske syrer), forhøjede temperaturer og vandige opløsninger.

Anvendelsesområde lavet af rustfrit stål aisi 410: I fødevarer, Vin og forarbejdningsindustri. I produkter, der udsættes for lidt aggressive miljøer. Til produktion af teknologiske apparater til fødevareproduktion samt maskindele og enheder, der kommer i kontakt med fødevarer.

AISI 420 . Martensitisk rustfrit stål, kendetegnet ved høj slidstyrke, duktilitet, modstand mod høje temperaturer og korrosion. Sammenlignet med AISI 410 har den et højere kulstofindhold, højere slidstyrke og hårdhed. Anvendelse - Til produktion af dele, der betjenes i let aggressive omgivelser op til 450 ° C, fødevareforarbejdningsudstyr, skære- og måleværktøjer, opvarmnings- og separeringsskærme, filtre til produktion af turbinedele og kedler. Det bruges også som et ydre lag i laminerede stål.

AISI 430 . Ferritisk mildt stål med et højt kromindhold. Det er modstandsdygtigt over for korrosion i svovlholdige miljøer. Det er godt deformeret, bøjer og bruges til tegning og stansning. Det har god styrke og mekaniske egenskaber.

Anvendelsesområder for rustfrit stål af mærket AISI 430: Fremstilling af varmevekslingssystemer, forbindelseselementer, ruller, bøsninger, kar, der arbejder i fortyndede opløsninger af salpetersyre, eddikesyre, citronsyre, kar, der arbejder i opløsninger af salte med oxiderende egenskaber.

 (1911)    (2)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha
Facebook comments