Nye produkter
Nye produkter
Alle nye produkter
rustfrit stål

rustfrit stål

  Evek GmbH  

 (1729)    (1)    0

  metal

         rustfrit stål   er en jernbaseret legering med forskellige legeringselementer. Det vigtigste legeringselement, der giver korrosionsbestandighed, er krom (Cr). Rustfrit stål har typisk også carbon (C), silicium (Si), mangan (Mn), svovl (S) og fosfor (P) som tilsætningsstoffer. Mange rustfrie stål indeholder nikkel (Ni) som et legeringselement, hvilket forbedrer korrosionsbestandigheden og varmemodstanden i stål; Molybdæn (Mo) og niobium (Nb), der øger stålets arbejdstemperatur; Cobalt (Co), hvilket øger materialets slidstyrke. Den største fordel og den vigtigste kvalitet af rustfrit stål er dens evne til at modstå korrosion, hvilket med rette er takket være krom.

Sammensætningen af en rustfast legering adskiller sig i kromindholdet: jo mere krom, jo stærkere er den "rustfaste" kvalitet af legeringen. Derfor er mængden af krom i rustfrit stål altid mindst 10,5%. Hvad er unikt ved krom? Især hans reaktioner med ilt! I nærvær af ilt dannes et tyndt lag uopløseligt chromoxid på overfladen af det rustfrie stålprodukt. Oxidlaget danner en rustfast legering og forhindrer, at legeringens elementer kemisk reagerer og oxiderer med mediet. Og hvis overfladen på produktet er beskadiget, gendannes filmen ved reaktion af chrom med ilt i miljøet. Følgende standardprodukter er lavet af rustfrit stål: rustfrit rør, ark, rustfast bånd, rustfast hjørne, rustfast mesh, rustfast hexagon osv.

Rustfrie stålstrimler - til fremstilling af skæreværktøjer: saks, knive osv. Rustfrit stål har høje korrosionsegenskaber, så denne rullende form har en lang levetid og ikke kræver hyppig vedligeholdelse. Strimlen blev også brugt i konstruktion, arkitektur, interiørdesign til dekoration af hængende lofter, kolonner.

Rustfri rundstang bruges inden for luftfart, maskinteknik, kemi og i fødevareindustrien og er en stang med et cirkulært tværsnit. Diameteren kan være 10 til 150 mm eller mere.

Rustfrit metalplade har fundet udbredt anvendelse ikke kun i konstruktion, men også inden for transport- og energisektoren. Tykkelsen kan være forskellig: 0,5-75 mm. Produktet er af høj kvalitet og har fremragende korrosionsbeskyttelsesegenskaber.

Rustfrit stålrør - det mest populære metalprodukt. Afhængig af fremstillingsmetoden og de tekniske parametre er alle runde rustfrie rør opdelt i: sømløs og svejset. Der skelnes igen mellem langsgående svejste og spiral svejste rør. Højlegerede stållegeringer, der er legeret med nikkel, molybdæn, titan og andre elementer, tjener som materiale til fremstilling af denne type metalprodukt.

 • Korrosionsbestandige runde rør er opdelt i overfladekvaliteter: matte, polerede og spejlglatte. Med undtagelse af overfladens udseende er alle forskellige i prisindikatorer og brugsegenskaber. Takket være forskellige efterbehandlingsmetoder udvides mulighederne for at vælge denne type produkt.
 • Rør klassificeres efter deres tilsigtede anvendelse i: speciel og generel anvendelse.
 • Korrosionsbestandige runde rør på overfladen er opdelt i: matte, polerede og spejlglatte. Med undtagelse af overfladens udseende er alle forskellige i prisindikatorer og forbrugeregenskaber. Takket være forskellige efterbehandlingsmetoder udvides mulighederne for at vælge denne type leje.
 • Du differentierer i henhold til driftsegenskaberne for rørvalsning: specielt og generelt formål.
 • Afhængig af vægtykkelsen - tyndvæggede og tykvæggede produkter.

Alle produkter er mærket. Mærket af det rustfrie stålrør med et cirkulært tværsnit svarer til markeringen af stållegeringen, hvorfra det er fremstillet. Det første ciffer i mærket angiver procentdelen (i hundrededele) af kulstofstål. Bogstaverne angiver også legeringsadditiver, og antallet angiver deres procentvise ækvivalent i tiendedele. Lad os for eksempel undersøge mærkningen af det mest populære stål til produktion af rør i rustfrit stål og mange andre valsede produkter - 08X18H10 (analog med AISI 304). Stålsammensætningen omfatter 0,08% carbon, chrom 18% og nikkel 10%.

Anvendelsesområdet for denne type valset stål er utroligt stort: medicinsk, kemisk og energi industri (produktion af rørledninger, tanke), fødevareindustri. Rustfrit stålrør - et materiale til konstruktion af værktøjsmaskiner, produktion af dele til ovnenheder, værktøjer (opvarmning, vandforsyning). Rustfrit metalrør bruges i stigende grad i konstruktionen. Auto- og instrumentfremstilling er ikke mulig uden rør i rustfrit stål. Et sådant rør bruges også som et råmateriale til fremstilling af lyddæmpere, elementer af metallurgiske ovne, varmeudvekslingsindretninger, elektroder og dele af ildovne. Det mest populære rustfrie stålrør lavet af aisi 304, aisi 321, aisi 430, aisi 201, aisi 316 og aisi 309.

Rustfrit ståltråd er en type metalrulle, der bruges aktivt til forskellige formål. Tråden har et cirkulært tværsnit, selvom der er en ledning i form af en oval hexagon eller firkant. Diameteren på den rustfri tråd varierer fra 0,2 mm til 14 mm. De vigtigste materialer til produktion af tråd er støbejern, stål, titan, kobber, nikkel, zink, aluminium og deres legeringer. Korrosionsbestandig ledning bruges som emne til fremstilling af fjedre, reb, net, elektroder, kabler osv.

Blød og hård rustfri tråd på spoler er vidt brugt i en række industrier og økonomi. Det bruges:

 • til svejsning - takket være dens egenskaber er sømme svejset med rustfrit stål pålidelige og har en lang levetid;
 • i den kemiske industri - ved fremstilling af apparater, der fungerer i et kemisk aggressivt miljø;
 • i erhvervslivet - til produktion af et stort antal netværk og filtre.

Svejsetråd - til svejsning alle typer (automatisk, mekaniseret og manuel), til overfladebehandling og til fremstilling af elektroder. Svejsetråd er opdelt i følgende kategorier: lav kulstoftråd (kan være kobberbelagt og ikke kobberbelagt); Legeringstråd (kobberbelagt og ikke kobberbelagt); højlegeret tråd.

Strimler i rustfrit stål - en tynd, lang, rektangulær plade lavet af rustfrit stål. Det er meget let at arbejde med og gør det muligt at beregne materialeforbrug med minimal affaldsnøjagtighed.

Derudover er den rustfrie stålbånd ligesom rustfrit stålplader modstandsdygtig over for aggressive miljøer og temperaturer. Hvis den rustfrie stålbånd er lavet af Aisi 304 stål, er det stadig et flot udseende og god svejsbarhed. Strimlen i rustfrit stål er udstyret med ganske gode indikatorer på slidstyrke og styrke. Råmaterialet til fremstilling af en rustfri vinkel, et rustfrit rør, rustfrie kanaler og forskellige rustfri dele til fødevare-, kemiske og bilindustrien er en rustfri bånd.

Rustfri stålvinkel - en slags formet metal, der rulles fra en "G" -formet rustfri stålform. Den korrosionsbestandige vinkel kan være ensben og ensben.

Isosceles vinkel - to sider af vinklen er af samme størrelse (benets bredde). Ujævne ben - anderledes. Vinkler i rustfrit stål er enten buede eller rullede. Buede former med vægtykkelser op til 2 mm tåler ikke store belastninger og kan derfor kun bruges i begrænset omfang. På grund af sin lave vægt er enhver dekorativ rustfri vinkel velegnet til facade og dækning i nye eller rekonstruerede bygninger.

Varmvalsede billetter med sidetykkelser fra 3 mm afviger i styrkeegenskaber og den mulige anvendelse i belastede projekter. Hjørner modstår aggressive driftsbetingelser og tillader derfor kontakt med fugt, alkalier og syrer. De tolererer også temperaturforskelle bortset fra stålets sprødhed. De er derfor velegnede til produktion af dele i bilindustrien og værktøjsmaskiner. Aktiv i virksomheder inden for fødevare-, kemisk- og medicinalindustrien.

Rustfri hexagon - en stang med seks lige overflader i tværsnit. Det er lavet af rustfrit stål ved varmvalsning eller kold kalibrering. Størrelsen på dette produkt bestemmes af diameteren af den cirkel, der er indskrevet i hexagon, og er normalt mellem 3 mm og 100 mm. Hexagon tjener som basis for produktion af forbindelseselementer, møtrikker, bolte og forskellige maskindele. Rustfri hexagon er især efterspurgt i højhus, hvor standarderne udelukker brug af materialer med mindre pålidelighed.

Korrosionsbestandig firkant - en stang med en fuld profil og et firkantet tværsnit. De mest almindelige ståltyper, AISI321, AISI304, AISI316, bruges til at fremstille en firkantet rustfrit stål.

Dimensionerne på det rustfrie firkant kan variere fra 5 mm til 250 mm. Dets anvendelse er udbredt inden for rumindustrien, inden for flykonstruktion og i den kemiske industri. Rustfrit stål AISI 304 kvadrat er for nylig blevet brugt til det indre af huse, lystbåde og andre designløsninger. På grund af rustfrit ståls egenskaber har firkanten en meget høj korrosionsbestandighed og kan bruges ved høje og lave temperaturer i forskellige aggressive miljøer.

Rustfrit stålelektroder er forbrugsstoffer, der bruges til at svejse højlegeret stål med specielle egenskaber. Disse produkter er lavet af rustfri tråd med en tykkelse på 2 til 5 mm, som er belagt med en speciel sammensætning, der sikrer den nødvendige termiske opvarmning af de tilsluttede overflader. Forskellige typer legeret stål kan svejses med sådanne rustfri elektroder.

De vigtigste fordele ved rustfrit stål er:

 • Produkter vinder styrke. De bliver mere pålidelige og kan have en lang levetid på mere end ti år.
 • Varmemodstand. Produkter kan modstå temperaturændringer og kan modstå høje temperaturer.
 • Produkter bliver resistente over for miljøforhold.
 • Produkterne er lavet af miljøvenlige materialer.
 • Produkterne er attraktive med hensyn til deres eksterne egenskaber.
 • Produkter er ikke udsat for rust og aflejringer.

FØDEVAREINDUSTRI:

I dag er rustfrit stål sammen med glas og nogle andre syntetiske materialer et næsten uundværligt materiale til fremstilling af apparater til behandling, opbevaring og transport af fødevarer.

De rustfrie stålkvaliteter, der anvendes i fødevareindustrien, er AISI 304 og AISI 316, stål med et stort antal komponenter i legeringen er sjældent nødvendigt. Det gode udseende på overfladen er meget vigtigt. En standard 2B-overflade er tilstrækkelig til dette, men polering er undertiden påkrævet.

HUSHOLDNINGSAPPARATER:

Rustfrit stål er et ideelt materiale til køkkenredskaber. Stål er et materiale, der er forbundet med en høj levestandard, og derfor vil brugen i det daglige liv stige, når levestandarden øges.

KEMISK OG PETROKEMISK INDUSTRI:

Næsten alle containere, tanke, reaktorer, rør og andre apparater i den kemiske industri er lavet af austenitisk rustfrit stål. Det mindste tilladte mærke er AISI 316L, stål med et molybdænindhold på op til 6% anvendes ofte. Valg af rustfrit stål er en vanskelig opgave og kræver dybdegående viden.

Pulp- og papirindustri:

De fleste af apparaterne, der bruges i papir- og papirmasseindustrien, er fremstillet af AISI 316 stål med et molybdænindhold på 3-6%. Moderne virksomheder og fabrikker i denne branche bruger 3000-5000 tons rustfrit stål om året.

ELEKTRICITET:

I dag genereres elektricitet verden over ved at brænde kul, olie eller gas. Her kræves også rustfrit stål.

MILJØBESKYTTELSE:

Det moderne samfund forsøger ikke at forurene miljøet. Gamle fabrikker og kraftværker nedlægges eller ombygges. Nye anlæg bygges i overensstemmelse med miljøkrav. Forbruget er rustfrit stål.

TRANSPORT MASKINEKONSTRUKTION:

Behovet for varer og materialer er steget markant for nylig. For at sikre maksimal belastningssikkerhed under transport kræves der specielle containere.

Stålkvaliteten AISI 316L bruges til deres produktion. Transportbranchen er et enormt forbrugermarked for rustfrit stål.

 (1729)    (1)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha
Facebook comments