Nye produkter
Nye produkter
Alle nye produkter
Titan grad 5

Titan grad 5

  Evek GmbH  

 (4514)    (9)    0

  metal

Titan grad 5

TITAN grad 5: Dette er en legering af titan, aluminium (6%), jern (maks. 0,25%), vanadium (4%) og ilt (maks. 0,2%), som oftest bruges. Yderligere elementer øger legeringens styrke uden at forringe de termodynamiske egenskaber og stivhed af rent titan. Det er dog lidt værre end rent titan med hensyn til korrosionsbestandighed, men er meget vellykket i miljøer som havvand, kloropløsninger og syrer. Titan Grade 5 er faktisk grundlaget for 70% af det samlede volumen smeltede titanlegeringer.

Smedet materiale bruges i rumfart, medicin og andre områder, hvor der kræves moderat styrke og god sejhed. Og også - høj korrosionsbestandighed. Det er meget efterspurgt inden for fremstilling af store svejste og præfabrikerede flykonstruktioner, ved fremstilling af cylindre, der arbejder under internt tryk i et bredt temperaturområde fra 196 til 450 ° C og i en række andre strukturelle elementer. Som støbningselement bruges en støbt legering.

Klasse 5-titanium er en af de mest populære legeringer i titanindustrien og tegner sig for næsten halvdelen af det titan, der bruges på verdensplan. Dette udtryk kaldes almindeligvis Ti-6AL-4V (eller Ti 6-4) og henviser til dets kemiske sammensætning, der består af næsten 90% titan, 6% aluminium, 4% vanadium, 0,25% (maks.) Jern og 0,2% (maks.) ilt.

Vigtige egenskaber

 •   Fremragende styrke-til-vægt-forhold
 •   Højere omgivelsestemperaturmodstand end grad 1 og 2
 •   God krybemodstand op til 300 ° C
 •    Fremragende korrosionsbestandighed i de fleste naturlige og mange industrielle miljøer
 •    Cirka halvdelen af densiteten af nikkellegeringer

Fysiske egenskaber ved Titan GRADE 5

 1. Legering i klasse 5 har fremragende duktilitet og deformeres let, når den opvarmes. Titanium 5-niveau fremstilles i en udglødet, teknisk hærdet tilstand. Udglødningen af produkterne udføres ved en temperatur på 750 til 800 grader og afkøles derefter. Der er i øjeblikket ved at blive vedtaget et andet temperaturregime, der når 950 grader.
 2. Titanium har høj styrke, lav følsomhed over for brint, lav modtagelighed for korrosion og høj bearbejdelighed. Disse produkter er lette, og dette viser, at rumfartsteknik kræver dette materiale. Konstruktionen af store metalkonstruktioner kræver også valsede titanprodukter. Årsagen til dette er den lave vægt og den høje styrke.
 3. Titaniumprodukter påvirkes af ilt, brint og nitrogen. Vær særlig opmærksom ved svejsning. Titanium har et overfladealkydlag, der beskytter legeringen mod oxidation, når det udsættes for ilt.
 4. Alle GRADE 5-titaniumprodukter er af høj kvalitet og holdbare. Det har fundet anvendelse i næsten alle brancher, fra medicin til rummet. Denne legering er et af de bedste og mest praktiske metaller, der bruges i kølerum med relativt lave temperaturer. Alle ting bygget af dette materiale betragtes som det mest pålidelige. Årsagen hertil er denne legerings lave vægt, styrke, duktilitet og holdbarhed. Alle egenskaber ved metallet har kun en positiv side og en fuldstændig mangel på fejl. GRADE 5 er et teknologisk gennembrud med en stor fremtid.

De mest populære produkter inkluderer titanplade og titanstang.

Titanstangen (rund) er velegnet til varmbearbejdning og svejsning. Svejsesømmen er næsten den samme som basismetallet med hensyn til styrke og duktilitet. Det er lavet ved at trykke, smede, rulle.

Klasse 5 titaniumrør bruges i ubehandlet og hærdet tilstand. Et bredt temperaturområde - fra -196 til +450 grader Celsius - udvider anvendelsesområdet for rør af klasse 5. Dette produkt fungerer især godt ved lave temperaturer. Både tykvæggede klasse 5 titaniumrør til maskinteknik og tyndvæggede rør til kabler fremstilles. Svejsning af titaniumrør i klasse 5 er ubegrænset. Egenskaberne ved svejsesømmen med hensyn til plasticitet og styrke svarer næsten til basismaterialets egenskaber. Dette giver rørledninger med høj styrke fra dette titanmærke.

Vanadium som et legeringselement øger ikke kun styrken af klasse 5-legeringen, men også duktiliteten. Klasse 5 titanrør kan derfor deformeres i en termisk ubehandlet tilstand. For at øge styrken udføres hærdning og aldring i henhold til det ønskede temperaturregime og med nøje overholdelse af tiden.

Klasse 5-titaniumrør er vidt brugt i:

 • Instrumentteknologi
 • Ingeniørarbejde,
 • Skibsbygning,
 • Cryogenics
 • Flykonstruktion
 • militært udstyr
 • specielle rørledninger.

Titantråd bruges hovedsageligt til svejsning af titanprodukter inden for raketvidenskab, rumteknologi, luftfart, skibsbygning, kemisk industri og ikke-jernholdig metallurgi. På trods af det faktum, at produktionsomkostningerne for titantråd er høje, retfærdiggør omkostningerne dets høje ydelse.

Titanfolien tåler opvarmning på op til 450 grader, har høj styrke, paramagnetiske egenskaber og høj korrosionsbestandighed. Titanium er ikke-deformerbar under brug, har enestående ydeevne, er meget modstandsdygtig over for aggressive miljøpåvirkninger (vind, sne, hagl, regn, ultraviolette stråler og stråling) og kemikalier. På grund af disse ekstraordinære egenskaber kan en titanfolie anvendes, hvis andre materialer ikke er tilstrækkeligt pålidelige. For eksempel når man bygger bærende konstruktioner.

Titaniumplader bruges hovedsageligt til fremstilling af skrog og kropsdele til biler, fly, skibe og endda raketter. På grund af den aktive udvikling af disse industrier er produktionen af titanplader steget markant.

 (4514)    (9)    0

Your comment has been sent successfully. Thanks for comment!
Leave a Comment
Captcha
Facebook comments